Организација пробног завршног испита за 23 и 24. април 2020.

ОСНОВНА ШКОЛА

– директору

ПРЕДМЕТ: Термини за решавање теста из математике и комбинованог теста у оквиру пробног завршног испита (23. и 24. април 2020. године)

 

Поштована/-и,

 

Данас су ученици осмог разреда имали прилику да процене своје знање из српског/матерњег језика. Према првим повратним информацијама у једном краћем периоду дошло је до преоптерећења система, што је код одређеног броја ученика довело до непријатности. Брзом реакцијом компаније Комтрејд и Канцеларије за информационе технологије активирани су додатни ресурси, чиме су отклоњена успорења у раду система.

 

Имајући у виду наведене околности донета је одлука да се термин за решавање теста данас 22.04.2020. продужи до 21.30 часова, што ће бити и у наредна два дана.

 

 

Да бисмо омогућили равномерно оптерећење система сугеришемо следећу организацију тестирања у односу на период у коме ће ученици приступати платформи:

 

 

– у термину од 8 до 12 часова тестове треба да решавају ученици са територије АП Војводине

– у термину од 12 до 16 часова тестове треба да решавају ученици са територије Града Београда

– у термину од 16 до 21,30 часова тестове треба да решавају сви остали ученици (ван територије АП Војводина и ван територије Града Београда)

 

 

Потребно је да ученицима осмог разреда доставите информацију о предложеним терминима за приступ платформи за онлајн теститање током наредна два дана.

 

Срдачно,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја